Fotózom

Fotózom

Fotózom 150 150 demenyzoli

fotózásNemsokára egy újabb fotózást kezdünk. Egy csinos és igen nőies hölgy sétált be ma a műterem ajtaján és hozta magával kedves báját! Szőke haja, zöld szeme és kozmetikumokat nem igen látott arcbőre (lehet, hogy ez a titka a csodás külsejének, a vegyszermentes élet?) nemsokára varázslatos új sminket fog kapni.

A ruhák leválogatásával kezdünk. Átnézzük milyen rucikat hozott magával, milyen cipők, kiegészítők lapulnak még a táskájában! Alig fél óra, és megvan a fő irányvonal a színekben, stílusokban, kezdhet a sminkesünk is.
Ildi a sminkszékben ücsörög, míg egy kis beszélgetéssel, mókázással próbáljuk oldani a kezdeti izgalmakat. Egy csésze kávé és a folytatódik is a sminkelés.

Kb. 1 óra alatt elkészül a modellünk új külseje és nekiláthatok a fotózásnak. Ildivel először a természetes világítás mellett kezdünk dolgozni, mert varázslatos, ahogy a szép szőke haján megcsillan a fény. Ildi picit zavartan lenéz, a fényképezőgép kattan és elkészült az első fotó (lásd fent). Az elmosódott, életlen részeket a fény „ereje” adja, ami rendkívül izgalmassá varázsolta ezt a fotót.

Dolgozunk, amíg csak be nem borul az idő, majd előkerülnek a lámpák és a vakuk is. Ildit egyre kényelmetlenebb módon ültetem le: „most még jobban fordítsd a fejed balra”, „a karodat tartsd egy kicsit távolabb a testedtől”, „még jobban fordulj felém”, stb., de ő mégis minden pózt mozdulatlanul és panaszkodás nélkül kitart.

A fotózásba egyre jobban belerázódunk, szinte sajnáljuk, hogy eltelt a nap, de menni kell Ildinek. Gyorsan leválogatjuk a mai kedvenceket, pakolunk és búcsúzunk!

A jövő hét végére már a retusált képeket tartalmazó CD is kész!

Leave a Reply

Send this to a friend