Tetszenek a fotók? – szerzői jogok

Tetszenek a fotók? – szerzői jogok

Tetszenek a fotók? – szerzői jogok 150 150 demenyzoli

copyright fotóKérlek, akkor tisztelj meg, és ne vidd el engedély nélkül! Már a legelején elnézést kérek azoktól, akik etikusan kezelik a szerzői jogokat! Nem Nekik fog szólni a lenti üzenet; Szeretném tudatni Veled, hogy a www.werkfoto.hu oldalamon található fotóimat Szerzői jogok védik! A képeimet csak akkor másolhatod, módosíthatod, és csak akkor hozhatod nyilvánosságra, ha erre Neked írásos formában engedélyt adtam! Te is szeretnél magadról egy jó fényképet? Keress meg és rólad is készítek fotókat! MIÉRT ne vidd el engedély nélkül a fotóimat?

1)  A fotók művészi alkotások, amiknek van szerzőjük. A kenyeret sem viszed el a boltból, csak ha kifizetted (vagy ajándékba Neked adták),
2)  A fotóimon embereket találsz, akiket személyiségi jogok illetnek meg. Hosszú órákon, olykor napokon keresztül dolgoztunk velük, így ha megegyezésükön kívül megjelentetsz róluk egy fotót, jogdíjat kell adnod Nekik (is).
3)  A fotózás is munka, ráadásul nem kevés időt igényel. Sokan azt képzelik, hogy csupán megnyomom a gombot és kész a fotó! Ez egy óriási illúzió! A fotókat előre megtervezzük, beszerezzük a megfelelő alapanyagokat, beállítjuk a világítást, a modellt, fotózunk egész nap, majd következik a leválogatás, az utómunka, a Photoshop. Bármennyire is meglepő lehet, van hogy egyetlen egy fotó elkészülte akár 3 teljes munkanapot is igénybe vett!
4)  És akkor még a felszerelésről nem is beszéltem. Fényképezőgépek, objektívek, műtermi világítás stb. stb. stb.
5)  A legtöbb fotómon egy teljes stáb dolgozik (smink, frizura, stílus stb). Az Ö munkájukat ki fizeti ki? Szeretnélek végül tájékoztatni, hogy amennyiben a fentieket figyelmen kívül hagyod, meg fogom tenni a jogi lépéseket a fotóim és a modelleim védelmében. Köszönöm a megértésed!
smink: Igar Ágnes Copyright © 2008 Kelkó Niki. Minden jog fenntartva

Leave a Reply

Send this to a friend