Átváltozás

Átváltozás

Átváltozás 150 150 demenyzoli

Pár hete jelent meg egy írásom a Hősnők oldalon. Szeretném most a blogomon veled is megosztani.

Kellemes olvasást:

Fotós vagyok és valahogy úgy hozta az élet, hogy egy női magazinon és egy sminkes lányon keresztül belesodródtam az átváltoztatjuk programokba. Kezdetben úgy gondoltam erre a feladatra, hogy ez is csak egy munka, semmi más. Nem különösebben szerettem, nem különösebben voltam oda érte, de mindig becsülettel megcsináltam.

Csak rövid időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy észrevegyem, ez nem csak egy szokásos munka, ez sokkal több annál! A csapattal, akivel együtt dolgozom (fodrász, sminkes, öltözködési tanácsadó) valódi csodák szemtanúi vagyunk. Azok a hölgyek, akik ellátogattak hozzánk, akik megbíztak és elfogadták a javaslatainkat, hagyták, hogy átváltoztassuk őket, azok valóban varázslaton mentek keresztül. És ez a varázslat nem csak a külsejükre vonatkozik.

A hozzánk ellátogató nők nagy része változtatni akar az életén, és a változás már előtte megkezdődött a lelkében.
Az átváltozás nem a külsőnél kezdődik (és nem is ott végződik)
Azok a hölgyek, akiket átváltoztattunk, kivétel nélkül többre vágytak már régóta az életben, talán csak az utolsó lökés hiányzott nekik, hogy végre saját lábukra álljanak és kiteljesedjenek. Az utolsó impulzus pedig sokszor egy egészen egyszerű, banális dolog tud lenni, ami elindítja az embert a céljai megvalósítása felé. Elég egy apróság és a hétköznapi nő, hősnővé válik.
 

Régi történet jut az eszembe
Gyerekként hallottam még a médiából, hogy egy fiatal nőt vittek be a mentők és azonnal az intenzív osztályra tolták át, mert olyan súlyos állapotban volt. A keringése teljesen összeomlott és az ügyeletes orvos nem sok jót mondott a helyzetre.
 

Újraélesztéssel próbálkoztak, defibrillátorral kísérelték meg kiütni (a szívét elektromosan újraindítani), de a fiatal nő semmire sem reagált.
 

Hosszú küzdelem után az orvos kimondta: exitus (azaz halott – a halál beálltát állapítják meg ezzel, amikor már nem lehet segíteni a betegen).
 

És akkor valami váratlan történt, amire senki sem számított
A nő szíve egyszerre csak megindult, gyengén ugyan, de a monitoron ez is jól kivehető volt. A dobbanások egyre erősebbek lettek és a nő órákon belül helyreáll. A kórházban igazi csodaként emlegették. Mikor már kikerült az intenzívről egy normál kórterembe, az orvosa megpróbált elbeszélgetni vele kíváncsiságból – talán rá tud jönni, mi lehetett a háttérben, a váratlan „újjászületés„ mögött.
 

A nő elmondta, hogy nagyon ködösen emlékfoszlányai vannak a történetről. Először a mentőben zötykölődésről, a sziréna hangjáról, a kórházi folyosóról, ahol végigtolták és a sok negatív megjegyzésről:
–    „A beteg kritikus állapotban van!”
–    „Szegény nő, nem fogja megélni a reggelt!”
–    „Defibrillátort azonnal, mert elveszítjük!”
 

Az orvos szavai változtattak meg mindent
Amikor kimondta, hogy „exitus” ő azonnal érezte, hogy van remény. Nem tudta megmondani, hogy mi történt abban a pillanatban, de egyszerre csak újra érezte a szívverését.
 

A történet sajnos arról nem szólt, hogy az orvos milyen arcot vágott ekkor, de egy biztos, egy kisebb szívinfarktuson eshetett át ezt hallva és arra gondolhatott, milyen szerencse, hogy a beteg nem tud latinul.
 

Te vagy az oka
Lehet, hogy kicsit morbid ez a történet, de kiválóan bemutatja, hogy a menthetetlen helyzetekből is van kiút. És ki más volt az oka akár a fenti sztoriban a gyógyulásnak, ha nem maga a főhős. Elég néha egy lökés, egy apró impulzus és máris képesek vagyunk saját lábra állva megvalósítani önmagunkat. Nem a külső változtat meg, ha Te magad vagy az oka a változásnak.

Így születnek a Hősnők.
(Nemsokára egy barátnőm történetével folytatom)
 

Szeretnél Te is átváltozni, kipróbálni milyen az, amikor:
–    egy mesterfodrász személyre szabja a frizurádat?
–    amikor az alkatodnak megfelelően választanak neked ruhákat?
–   amikor a szem- és hajszínedhez, továbbá az arcodnak megfelelő sminket készítenek számodra?
–    és amikor a vadonatúj külsőddel és megjelenéseddel még egy fotósorozat is készül rólad?
 

Amennyiben a válaszod igen, akkor regisztrálj, mert most nem csak egy ingyenes eBook-ot kapsz, hanem a legelsők között értesítünk a következő „átváltoztatjuk” időpontokról is.

 

 

2 hozzászólás
 • Jászberényi Melinda 2010. március 8. hétfő at 11:06

  Sziasztok!
  Szeretnék az átváltoztató programban részt venni ha van rá lehetőség.27 éves két gyermekes anyuka vagyok.
  Nincs időm magamra, de szeretnék változtatni.
  Legyetek szívesek megirni nekem, hogy mik a feltételek, illetve a lehetőségek ezzel kapcsolatban.

  Üdvözlettel:
  Jászberényi Melinda

 • Lovas Eszter 2012. január 25. szerda at 00:08

  Szeretnék részt venni az “átváltoztatásban”.

  70/336-3426

Leave a Reply

Send this to a friend