A reklámok hazudnak? – azaz smink tippek azoknak, aki képesek szembenézni az igazsággal

A reklámok hazudnak? – azaz smink tippek azoknak, aki képesek szembenézni az igazsággal

A reklámok hazudnak? – azaz smink tippek azoknak, aki képesek szembenézni az igazsággal 150 150 demenyzoli

műszempilla smink fotózásKözel 2 éve dolgozom folyamatosan fotózásokon profi sminkesekkel és nap nap után szembesülők a munkájuk varázslatos eredményével. A jó smink valóban csodákra képes és ezért mi nők, mindent meg is teszünk a hétköznapokban, hogy a legújabb bőrfeszesítő alapozókrémet, az ásványi anyag tartalmú púdert és a szuper hosszú szempillaspirált válasszuk.

A tv-ben minden olyan szép és varázslatosan egyszerű; csak felkened, kifested és máris egész nap csodaszép vagy.

Ehhez képest mi a valóság?
Megnézem a tv reklámot és eldöntöm: „Én is akarok extra hosszú szempillákat”. Elmegyek a boltba és jobb esetben azonnal megkapom, rosszabb esetben várnom kell még rá – ugyanis a terméket már reklámozzák, de még nincs a polcokon.

Visszatérek tehát pár nappal vagy héttel később és ……diadalittasan megvásárolom. Az ára akkor már kit érdekel, a lényeg, hogy megszereztem. Igen, ez már az enyém, végre nekem is lesz dús, hosszú szempillám!

Természetesen nem bírom kivárni míg hazaérek, már a pláza mosdójában felkenem a spirált. Még az sem érdekel, hogy mit gondolnak azok, akik a mellékhelységet rendeltetésszerűen használják és persze nem sminkelésre. Kit érdekel, csak felkenem és máris… Hoppá!

A szempilla spirálozás végeredménye illúzió romboló!

Ennél még a korábbi termékem is sokkal jobb volt! – állapítod meg.
A pilláid feketének feketék lettek, de a várt dúsító hatás elmaradt. Előhívod lelki szemeid elé a reklámban mutogatott modell szemét és rátekintesz a sajátodra, bizony sírni lenne kedved.

Na, jó! Nem minden esetben ér ilyen hidegzuhanyszerűen a végeredmény. Némelyikre még egy kis jóindulattal az is mondható: – Hát majdnem olyan, mint a tv reklámban. Igaz ott a modell szempillája valahogy sokkal hosszabb és dúsabb volt, de ez biztos csak a genetika.

műszempilla smink fotózásNem akarom elrontani a kedved és nem is én akarom neked elárulni, hogy tündérek a valóságban nem léteznek, és hogy a csoki mikulást sem a télapó teszi a csizmádba. Mégis azt kell, hogy mondjam, a tv reklámokban szereplő legtöbb kozmetikai és smink termék picit (vagy nagyon) feljavítva kerül adásba. A valóságban a lenyűgözően hosszú szempillák mögött minimum tincses szempillatoldás van (de akár egy egész műszempilla is). A többi termékről had ne nyilatkozzak!

Nem azt akarom mondani, hogy a reklámok be akarnak csapni, csak arra szeretném felhívni a figyelmed, hogy pl. egy tipikusan műszempilla hatású szemet nagy valószínűség szerint soha nem fogsz elérni, csak ha valóban műszempillát ragasztasz fel.

Neked mi a véleményed minderről? Írd le és küld el üzenetben!

Smink: Murányi Orsi

1 comment

Leave a Reply

Send this to a friend